Sağlık

7 Adımda Tip 2 Diyabet İlaçlarından Kurtulun


Ülkemizde tip 2 diyabet rahatsızlığı çok fazla görülmektedir. Sırf bu rahatsızlık yüzünden ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalan kişiler bulunuyor. Tip 2 diyabet rahatsızlığı ömür boyu ilaç kullanımı gerektiren bir rahatsızlık olmadığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Daha önceden bu ilaçları kullanan kişiler yaşam tarzlarında ve beslenmelerindeki değişiklik ile tip 2 diyabet hastalığından tamamen kurtulmuşlardır.

Tip 2 Diyabet ve Diyabet Rahatsızlığın Oluşma Sebebi Nedir?

Diyabet hastalığının, kalp-damar ve kanser gibi hayatı tehdit eden bir çok hastalığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktadır. Diyabet rahatsızlığın kurtulmak tamamen kişinin çabasına bağlı bir durumdur. Yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam diyabet hastalığının ortaya çıkmasında etkili olmaktadır. Aşırı karbonhidrat ve kimyallar ile takviye edilmiş işlenmiş gıdalar vücudumuzdaki şeker oranını arttırmaktadır. Şeker, vücudumuza adeta atom bombası gibi yıkıcı bir etki yapmaktadır. Vücudun aşırı yağlanmasına ve toksik etki yaratmasına sebep olmaktadır. Diyabet tamamen yaşam biçimiyle doğru orantılı olarak ilerlemektedir. Aşırı kilo alımı, aşırı karbonhidrat, şeker tüketimi ve hareketsizlik diyabetin oluşmasında büyük rol oynar

Şekeri Kesin!

Diyabetin oluşmasındaki en büyük suçlu şekerdir. Şeker, hipertansiyon, kronik inflamasyon ve depresyon gibi bir çok hastalığın sebebidir. Aldığınız gıdaların arkasında yazan içindekiler bölümünü es geçmeden iyice okuyun ve neredeyse tüm gıdaların içerisinde şeker bulunmaktadır. Hazır paketlenmiş ürünlerden elinizden geldiği kadar uzak durmaya çalışın.

İşlenmemiş Gıdaları Tüketin!

Sağlıklı Gıdalar Beslenme alışkanlığınız buradaki en önemli unsurdur. Beslenmenize işlenmiş ve sağlıksız gıdalar sokmak, tip 2 diyabet riskini daha fazla tetikleyecektir. Sebzelerin içerisindeki antioksidanlar inflamasyonu azaltır ve kan şekerinizi dengelemeye yardımcı olur. Tam tahıllı (yulaf ve çavdar gibi..) gıdalar lif açısından zengin gıdalar olmakla birlikte sindirim sisteminizi güçlendirir. Hücrelerinizin güçlü ve düzgün çalışması için vücudun sağlıklı yağlara da ihtiyacı bulunmaktadır. Omega-3, zeytinyağı, hindistan cevizi yağı ve susam yağı sağlıklı yağlardır. Vücudunuza bu yağlar ile takviye yaptığınızda hücreleriniz kendini daha hızlı yeniler ve diyabetik etkiyi büyük oranda azaltır.

Doğru Takviyeler Alın!

Vücudunuzu iyileştirmek istiyorsanız, beslenmenizi iyileştirmek zorundasınız. Sağlığımız ancak kötü beslenme sonucu bozulabiliyor. Omega-3, B12, D3 vitamini ve alfa lipoik asit takviyeleri ile beslenmenizi takviye etmeniz, diyabet ile mücadelede size üstünlük sağlayacaktır. Ayrıca kan şekerini düzenleme ve metabolizmanızı güçlendirmede oldukça etkilidir. Özellikle Alfa Lipoik Asit dokulardaki şekerlenme denilen yani yaşlanmayı önleyici etkisi bulunmaktadır. Diyabet rahatsızlığı bulunan kişilerin normalden biraz daha hızlı yaşlandığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Alfa Lipoik Asit (ALA) bu etki ile savaşmada en etkili silahtır.

Düzenli Spor Yapın!

Diyabet Egzersizleri Düzenli spor yapın derken, saatlerce spor salonunda çalışın değil! Günde 30 dakikalık hafif tempo bir yürüyüş diyabeti tersine çevirmede oldukça etkili olacaktır. Eğer uzun zamandan beri egzersiz yapmadıysanız ilk hafta 15 dakika yapın ve yavaş yavaş arttırın. Buradaki önemli nokta diyabet ile mücadelede, sporun düzenli bir şekilde yapılmasıdır. Bir spor salonunda günde 3 saat harcamak zorunda değilsiniz, ayrıca sağlığınızı iyileştirmek ve egzersiz ve tersine diyabetin faydalarından faydalanmak için ağrı hissetmek zorunda değilsiniz. 30 dakikalık hareketli bir yürüyüş, harikalar yaratacak. Yürüyüş haricinde yüzme ve bisiklete binme gibi aktiviteler de yapabilirsiniz.

Düzenli Uyku

Sağlıklı insanlarda bile bazı durumlarda geceleri kalitesiz ve düzensiz uykuda metabolik sorunlar yaşayıp insülin direnci gibi sorunlar yaşayabilirler. Gece uykularını kesintisiz ve düzenli hale getirmek için yatmadan önce sıcak bir duş ve bitkisel çaylar uyku kalitenizi arttırmak için yardımcı olacaktır.

Stresi Kontrol Altında Tutun!

Stres, insülin de dahil olmak üzere tüm hormon dengesini bozmaktadır. Stres hormonları, inflamatuar etki yaratıp, bağışıklık sistemini düzensiz hale getirir. Ayrıca yüksek stres seviyesine sahip kişilerin, aşırı yeme ve kötü beslenmeyi tercih ettikleri tespit edilmiştir. Stres seviyenizi yönetmek için yoga, meditasyon, sosyal etkileşim, müzik dinlemek, egzersiz ve keyif aldığınız aktivitelere katılma gibi aktiviteler ile uğraşmak stres seviyenizi düzenlemeye yardımcı olacaktır.

İlerlemenizi Kaydedin!

Başlamadan önce bel çevrenizi, ağırlığınızı, vücut kitle indeksinizi ve kan basıncınızı bir yere not edin. Sonra yukarıda size önerilen değişiklikleri uygulamaya başlayın. Haftada 1 tekrar bu değerleri ölçün ve sonuçların ne kadar şaşırtıcı olacağını göreceksiniz. Tip 2 diyabet hastalığınız yüzünden o ilaçları ömür boyu kullanmak zorunda olmadığınıza inanın. Yaptığınız işe kendiniz inanırsanız vücudunuz buna ayak uyduracaktır. İnsan vücudu kendini yenileyebilen bir yapıdadır ve siz ona ihtiyacı duyduğu şeyleri verirseniz o da kendini daha rahat yenileyebilir. Eğer ihtiyacı olan şeyler yerine kötü maddelerle beslerseniz vücudunuzun ahengi bozularak hastalıklar çıkmaya başlar. Sağlıklı günler dileriz..


Bizden Haberdar Olun